Martin Røymark omfavnes etter Vålerengas 2-1-scoring i seieren mot Frisk Asker. Foto: Lise Åserud / NTB

Ishockey: Vålerenga og Oilers innfridde i serieåpningen

Vålerenga vant lokalbataljen mot Frisk Asker 4-1 i sesongens første runde i ishockeyens eliteserie. Hjemmeseier ble det også i Stavanger.

Av NTB | 15.09.2023 21:32:22

Sport: Et comeback ga VIF-uttelling i Jordal Amfi. Frisk tok en tidlig ledelse ved Anton Holm, men mot slutten av første periode var lagene like langt. 1-1-scoringen sørget Henrik Eriksson for.

Så koblet vertene grepet da Martin Røymark styrte inn 2-1. Målet kom etter snaut 37 minutters spill.

Frisk Asker sprakk litt opp i siste periode. Der økte Mathis Olimb og Mika Partanen hjemmeledelsen, og på tampen fikk bortelaget flere spillere utvist med kort tids mellomrom.

I tillegg bommet tidligere VIF-profil Tobias Lindström på straffe i sluttfasen.

Seieren var Vålerengas niende strake mot lokalrivalen Frisk.

Det ble også en god seriestart for Stavanger Oilers. De regjerende mesterne kontrollerte inn 4-0 over Ringerike. Anders Tangen Henriksen, Nick Dineen, Sander Husebø og Martin Gran scoret målene.