Andreas Martinsen scoret for Norge mot Finland fredag. Foto: Lise Åserud / NTB

Ishockey: Norge tapte knepent mot Finland

Norges ishockeyherrer ble slått 1-2 av regjerende verdensmester Finland etter forlengning i det som var en del av oppkjøringen foran VM i Latvia i mai.

Av NTB | 14.04.2023 20:24:08

Sport: Antti Suomela ble matchvinner i forlengningen etter en målfattig og jevn kamp på Lillehammer. Finnene er regjerende verdensmester etter triumfen på hjemmebane i fjor.

Finland er uten flere av sine største stjerner både i oppkjøringen og i VM. Mange av de beste skal i aksjon i NHL-sluttspillet som starter om kort tid.

Finnene tok ledelsen etter snaut tre minutter da Atte Ohtamää fant nettet bak Henrik Haukeland med et skudd fra blålinjen.

Fem minutter før periodeslutt utlignet Andreas Martinsen etter flott forarbeid av Michael Haga og Ken André Olimb.

Etter to målløse perioder måtte kampen avgjøres i forlengning. Der ble Soumela matchvinner. Norge mente imidlertid at Finland burde fått utvisning i oppbygning til scoringen, men dommerne lot spillet gå. Lagene møtes igjen til kamp på Lillehammer lørdag.

Norge møter Kasakhstan i første VM-kamp 13. mai. I tillegg er blant andre Canada og Tsjekkia i puljen som i alt teller åtte lag. VM-vert Latvia er også med der og alle Norges kamper spilles i Riga.

Norge reddet plassen i elite-VM foran Storbritannia i mesterskapet i fjor. Laget som ender sist i puljen rykker ned til 1. divisjon.