Latvia slp USA i bronsekampen i ishockey-VM. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB

Ishockey: Latvia sikret VM-bronse – USAs medaljehåp glapp etter forlengelse

Det latviske ishockeylandslaget slo til med VM-bronse ved å beseire USA 4-3 søndag. For amerikanerne røk medaljehåpet i forlengelsen.

Av NTB | 28.05.2023 16:59:05

Sport: Kristians Rubins ble matchvinner etter 1.22 minutters spill i «sudden death». Det var også han som utlignet i slutten av 3. periode.

Det latviske mannskapet gikk opp i føringen etter drøyt åtte minutter av 1. periode. Rocco Grimaldi utlignet kort tid etter for USA. Latvia tok tilbake ledelsen med fire minutter igjen av perioden, men Grimaldi skjøt pucken i mål igjen før hvilen.

I 3. periode fant 20-åringen Matt Coronato veien til nettmaskene for USA. Rubins utlignet til 3-3 vel fem og et halvt minutt før slutt.

Dermed ble det avgjort etter forlengelse, hvor Rubins scoret vinnermålet.

I fjor tapte USA bronsekampen mot Tsjekkia i VM. I årets mesterskap ble det en ny 4.-plass.

De amerikanske iskrigerne måtte ta til takke med bronsekampe etter at Tyskland scoret 4-3-målet i forlenging i semifinalen lørdag. Latvias finaledrøm røk da Canada snudde semifinalen i 3. periode og vant 4-2.