Menu
Bildet viser noen av ødeleggelsene i kystbyen Derna i Libya. Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) er over 43.000 mennesker fordrevet fra hjemmene sine i det nordøstlige Libya etter katastrofeflommen. Foto: Yousef Murad / AP / NTB

IOM: Over 43.000 fordrevet etter flommen i Libya

Over 43.000 mennesker er fordrevet fra hjemmene sine på grunn av katastrofeflommen i Libya, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Av NTB | 21.09.2023 12:13:01

Politikk: – Vi anslår at 43.059 mennesker har blitt fordrevet av flommen i det nordøstlige Libya, heter det i en uttalelse fra FN-byrået, som sier at manglende vannforsyninger er en av grunnene til at så mange er tvunget til å forlate kystbyen Derna.

Derna ble for over en uke siden rammet av en flodbølge som ble utløst da ekstremværet Daniel fikk to demninger til å briste. Nesten en firedel av byens bygninger ble ødelagt av flommen, og tusenvis av mennesker mistet livet.

Nøyaktig hvor mange som har mistet livet i katastrofeflommen, er svært usikkert, men Libyas Røde Halvmåne sa torsdag forrige uke at minst 11.300 mennesker har omkommet.

(©NTB)

Flere nyheter: