Menu
Landslagstrener Alexander Stöckl skal ha blitt upopulær hos utøverne sine. Foto: Heiko Junge / NTB

Intern misnøye med Stöckl i hopplandslaget – Forfang bekrefter brev

Johann André Forfang bekrefter overfor NRK at laget ønsker et nytt team inn i VM-sesongen etter at det ble meldt om misnøye mot trener Alexander Stöckl.

Av NTB | 14.02.2024 17:42:23

Sport: VG, NRK og Dagbladet skrev tidligere onsdag at flere innad i hopplandslaget skal ha uttrykt misnøye med landslagssjef Stöckl.

Utøverrepresentant Johann André Forfang bekrefter overfor NRK at det er sendt inn et brev. Han peker på at endringer må gjøres før neste sesong. Da går VM i Trondheim av stabelen.

– Vi kan bekrefte at utøverne samlet har sendt et brev til hoppkomiteen etter skiflygings-VM. Dette handler ikke om resultater. Timingen handler om at vi mener dette ikke kan vente til våren, siden vi ønsker å sette sammen et nytt team inn i VM-sesong, skriver han i uttalelsen.

– Vi utøvere ber om at dette behandles internt og at vi kan konsentrere oss om å fullføre sesongen på en god måte, fortsetter Forfang.

– Det er viktig for meg å få klarhet i saken. Spesielt når utøverne er på tur, så er det viktig for meg å finne ut hva som egentlig foregår. Derfor må jeg sette meg ned med utøverne for å prate om dette. Denne type dialog og prosesser er noe vi har hele tiden i laget vårt, sier Stöckl til NRK.

Han har vært norsk hoppsjef siden 2011 og har kontrakt til 2026. Ifølge VG satt han i møte med den sentrale ledelsen i skiforbundet onsdag.

Stöckl vil ikke fortelle hva kritikken fra utøverne går ut på før han har fått snakket med dem, men sier til Dagbladet at han ikke kjenner seg igjen i kritikken.

– Nei, absolutt ikke. Jeg kjenner meg ikke igjen, men jeg kan ikke si noe nå. Dette er noe jeg må snakke med utøverne om når de er tilbake (fra Japan), sier han.

– Det var planen at jeg ikke skulle til Willingen, men før USA skjønte vi at det var noe som ikke stemte. Så vi tenkte det var best at de fikk dra med det «teamet» de hadde, og derfor ble jeg hjemme for å prøve å finne ut av situasjonen og ikke forstyrre utøverne, sier Stöckl til NRK.

Stöckls nærmeste leder, avtroppende sportssjef Clas Brede Bråthen, sier at han vil støtte østerrikeren.

– Jeg er kjent med at det er uttrykt misnøye fra utøvere til noen i vårt system. Men det er ikke rettet direkte til meg. Jeg vil bistå Alex i prosessen med å finne ut av hva dette dreier seg om og finne en god løsning sånn at norsk hoppsport igjen begynner å vinne på øverste nivå, som Alex og støtteapparatet har klart tidligere, sier han til VG.

Stöckl har ikke vært på trenertribunen under verdenscupen i verken Willingen eller Lake Placid de siste ukene. Han blir heller ikke å se i Sapporo kommende helg.

Etter det VG forstår skal flere av de mannlige utøverne på landslaget, samt noen utøvere på nivå to i norsk hoppsport, ha sendt et brev om Stöckl til hoppkomiteen i Norges Skiforbund. I brevet rettes det angivelig kraftig kritikk mot væremåten til Stöckl.

Stöckls fravær i Willingen var planlagt, men foran avreise til rennene i USA skal han ha fått det han opplevde som en oppfordring om å bli hjemme. Det ble han også.

(©NTB)