Menu
Federico Dimarco blokkerer Evanilson skudd for Porto. Inter sto imot hjemmelagets offensiv og tok seg til kvartfinale i mesterligaen. Foto: Luis Vieira, AP / NTB

Inter sto imot i Porto – to Milano-lag kvartfinaleklare i mesterligaen

Inter holdt nullen mot Porto på bortebane og er kvartfinaleklar i mesterligaen takket være Romelu Lukakus scoring fra hjemmekampen.

Av NTB | 14.03.2023 23:04:06

Sport: Dermed er begge Milano-lagene med i fredagens kvartfinaletrekning. Milan scoret også en gang på hjemmebane og holdt nullen i returkampen på bortebane. Det sendte Tottenham ut av turneringen forrige uke.

De siste minuttene artet seg som et stormløp mot Inter-målet, og fem minutter på overtid var ballen først i stolpen, så i tverrliggeren, men inn ville den ikke.

– Det er veldig mange følelser nå. Vi gjorde noen feil, men vi la ned en stor jobb og er stolte av det vi har oppnådd. Dette gjør veldig mye med motivasjonen vår, sa Hakan Çalhanoglu til Sky Italia etter at han ble kåret til banens beste.

Inter-trener Simone Inzaghi byttet ut fem spillere fra det forsmedelige 1-2-tapet for Spezia sist helg og så spillerne sine gjøre en sterk forsvarsinnsats mot et hjemmelag som forgjeves prøvde å få ballen i mål.

Mateus Uribe var ganske nær da han allerede før det var spilt tre minutter prøvde skuddfoten fra distanse og ga ballen både fart, skru og retning mot lengste kryss. Den ville kanskje gått utenfor, men keeper André Onana var med på notene og fikk noen fingre på den.

Inter-keeperen var raskt nede og reddet også da Eustaquio driblet en Inter-forsvarer og skjøt mot nærmeste hjørne i det 19. minutt.

Farligere var det likevel i motsatt ende av banen, og i det 40. minutt kom Evanilson til skudd fra god posisjon etter fine kombinasjoner i hjemmelaget. Federico Dimarco kastet seg og fikk i siste øyeblikk blokkert skuddet til hjørnespark.

I sluttminuttene var det veldig press mot Inter-målet. Toni Martinez kunne ha sendt hjemmefansen til himmels med et akrobatisk saksespark på overtid, men traff ikke som han håpet, og ballen føk utenfor.

Litt etter var Denzel Dumfries reddende engel på streken da Ivan Marcano skjøt. Så slo Onana en avslutning fra Mehdi Taremi i stolpen, og sekunder senere nikket Grujic i tverrliggeren.

Inter sto imot og er for første gang siden 2011 i kvartfinale i mesterligaen. Ikke siden 2006 har både Inter og Mlan nådd så langt samtidig.

Edin Dzeko fikk Inters beste sjanse da han snaut halvveis i første omgang tvang også hjemmekeeper Diogo Costa til å vise hva han duger til. Matteo Darmians ballerobring banet vei for en kontring, og Nicolò Barella spilte fram den bosniske veteranspissen, som fikk god klem på et diagonalskudd.

Porto dominerte kampen og prøvde stadig mer desperat å skape gjennombrudd, men gikk seg stadig fast i Inter-forsvaret. I det 76. minutt skjøt Marko Grujic hardt i returrommet, men Onana var igjen raskt nede og holdt ballen.

(©NTB)