Theo Hernández scoret et praktmål mot Lazio. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Inter og Milan med viktige seirer i CL-jakten

Inter og Milan sørget for ytterligere tilspissing av topp 4-kampen i Serie A med hver sin 2-0-seier i storkamper lørdag.

Av NTB | 06.05.2023 20:04:41

Sport: De to Milano-klubbene er nummer fire og fem på tabellen, og nå puster de Lazio og Juventus ordentlig i nakken.

Milan slo nettopp Lazio 2-0 lørdag ettermiddag, mens Inter fulgte opp med 2-0 over Roma noen timer senere.

En forsvarstabbe av Lazio ledet til Milans 1-0-mål etter 16 minutter. En av gjestenes spillere slo en klønete «kompispasning» som Ismaël Bennacer plukket opp i farlig posisjon. Han spilte vegg med Olivier Giroud og dunket ballen i mål.

Tolv minutter senere ble tilskuerne på San Siro vitne til et vanvittig soloraid fra Milan-back Theo Hernández. Han fikk ballen fra keeper Mike Maignan ved egen 16-meter, fosset framover og hamret ballen opp i vinkelen fra distanse.

Inter fikk hard kamp av Roma, men kunne gå til pause med 1-0-ledelse etter en scoring av Federico Dimarco. Han skled ballen i mål ved bakre stolpe på en overgang.

Vertene Roma tok over kampen etter hvilen, men ble hardt straffet for en defensiv blunder i det 73. minuttet. Roger Ibañez skulle klarere ballen, men sendte den rett i fanget på Lautaro Martínez. Han kunne servere spisskollega Romelu Lukaku, som økte til 2-0.

Roma jaget redusering intenst, men lyktes ikke. Ola Solbakken ble sittende på benken hele kampen for hovedstadslaget.

De fire best plasserte lagene i Serie A ved sesongslutt får delta i mesterligaen. Dette er stillingen i topp 7 i skrivende stund: 1) Napoli 80 poeng, 2) Lazio 64, 3) Juventus 63, 4) Inter 63, 5) Milan 61, 6) Atalanta 58, 7) Roma 58.