Menu
Gjenvalgt Unge Høyre-leder Ola Svenneby vedgår at innvandringsvedtaket er kontroversielt, men at dagens system ikke fungerer. – I stedet må vi hjelpe i nærområdene, og der det ikke er mulig, i tredjeland som asylprogrammet til Storbritannia i Rwanda. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

FrP-politikk i Unge Høyre skaper debatt

To bystyrerepresentanter sier de vil melde seg ut av Unge Høyre på grunn av et vedtak om å stramme inn på innvandringen til Norge, melder VG.

Av NTB | 22.06.2024 19:23:05

Politikk: Vedtaket innebærer ifølge avisa blant annet å avslutte mottak av kvoteflyktninger «så lenge Norge har et integreringsetterslep». Ungdomspartiet vil også gi midlertidig opphold fremfor permanent opphold.

Arina Aamir (18) og Jenny Helene Syse (22) sier de vil melde seg ut av Unge Høyre i protest mot vedtaket om innvandringspolitikk. Begge er bystyrerepresentanter i Oslo for Høyre, og de blir i moderpartiet.

– Vedtaket er et menneskerettighetsbrudd, sier Aamir til VG.

Norge er internasjonalt forpliktet til å hjelpe kvoteflyktninger, understreker hun.

– Dette er mennesker som kommer fra land i krig og nød. Dette gir ikke mening. Jeg mener at dette vedtaket tar oss 40 år tilbake i tid. Vi burde ha kommet lenger, sier hun.

Gjenvalgt Unge Høyre-leder Ola Svenneby vedgår at vedtaket er kontroversielt, men sier at dagens system ikke fungerer.

– I stedet må vi hjelpe i nærområdene, og der det ikke er mulig, i tredjeland som asylprogrammet til Storbritannia i Rwanda, sier han.

Den britiske ordningen er foreløpig satt på vent på grunn av politiske og juridiske hindringer.

(©NTB)

Flere nyheter: