Menu
Anna Odine Strøm har en god sesong bak seg. Foto: Antti H'm'l'inen/Lehtikuva via AP / NTB

Inntektsrekord for norsk hoppstjerne – tredoblet tidligere bestenotering

Skihopper Anna Odine Strøm avsluttet en formidabel verdenscupsesong i hopp med annenplass i Lahti fredag. Suksessen har gitt klingende mynt i kassa.

Av NTB | 27.03.2023 13:04:06

Ulykker og naturkatastrofer: Altaværingen har hoppet inn 63.040 sveitsiske franc i verdenscupen denne sesongen, tilsvarende 718.656 norske kroner etter dagens kurs. Det gjør denne vinteren til Strøms soleklart mest innbringende i karrieren.

På toppen kommer eventuelle utbetalinger fra sponsorer og pengepremier fra VM i Planica.

Før inneværende sesong hadde 24-åringen aldri tjent mer enn 234.000 kroner i premiepenger i verdenscupen på én sesong. De fem foregående vintrene har Strøms inntekter summert seg til i overkant av en halv million kroner – til sammen.

– Det med penger er enda et moment som kommer når man lykkes, sånn som jeg har gjort. Jeg gjør ikke dette på grunn av pengene, men det hjelper absolutt. Det gjør det lettere å prioritere som jeg gjør, sa Strøm til NTB under VM.

Hun trakk da fram at den økte kjøpekraften åpner for blant annet hyppigere bytte av for eksempel joggesko, hvilket igjen reduserer skaderisikoen.

Østerrikske Eva Pinkelnig hoppet inn mest av samtlige kvinnelige skihoppere denne vinteren. Hun endte på 98.980 sveitsiske franc, tilsvarende 1,1 millioner kroner. Nærmest fulgte slovenske Ema Klinec med 96.240 sveitserfranc.

Silje Opseth tjente nest mest av de norske hopperne med 44.320 pemiekroner, tilsvarende en drøy halv million. Maren Lundby endte på 120.000 kroner.

(©NTB)