Menu
Her er nye Dexter: Patrick Gibson skal spille den unge seriemorderen i den kommende «Dexter: Original Sin». Mange kjenner ham fra Netflix-serien «Shadow and Bones» (bildet). Foto: Netflix / Handout / NTB

Innspillingen av nye «Dexter» i gang – nå kommer opprinnelseshistorien

Mens true crime-serier florerer, fortsetter også historien om den fiktive seriemorderen Dexter å fascinere. Nå er innspillingen av opprinnelsesserien i gang.

Av NTB | 04.07.2024 06:53:13

Økonomi og næringsliv: «Dexter: Original Sin» er tittelen på den kommende serien, som beskrives som en handlingsmessig forløper til originalserien «Dexter» – som dukket opp i 2006.

Handlingen begynner 15 år før originalserien, i Miami i 1991, når den morderiske unggutten begynner som lærling i kriminalteknisk avdeling.

Som den unge Dexter Morgan møter vi Patrick Gibson, sist kjent fra «Shadow and Bone», mens Christian Slater («True Romance», «Mr Robot») spiller politimannen Harry Morgan, som lærer pleiesønnen med «den mørke passasjeren» å følge en kode for hvem han får drepe.

Serien ble en av de mest prisbelønte på amerikansk fjernsyn, med et stort knippe Emmy- og Golden Globe-nominasjoner og prestisjefull Peabody Award i 2008. To ganger var «Dexter» på det amerikanske filminstituttets toppliste over beste TV-serier.

Originalserien fikk en etterfølger i 2021, kalt «Dexter: New Blood». Serieskaperen bak «Dexter»-suksessen, Clyde Phillips, sto bak gjenforeningen av Hall og Jennifer Carpenter som søsteren Debra – ti år etter den dramatiske slutten på «Dexter». Som selvsagt ikke var død.

I tillegg til Gibson og Slater blir også Molly Brown («Senior Year») å se, som Dexters fostersøster Debra Morgan, mens Patrick Dempsey spiller sjefen for drapsavsnittet i Miami Metro.

Også Sarah Michelle Gellar blir å se i den ti episoder lange «Dexter: Original Sin», som begynte innspillingen 5. juni og blir å se på strømmetjenesten SkyShowtime sammen med sine forløpere.

«Dexter» bød på åtte sesonger fram til 2013. Med Michael C. Hall i hovedrollen som Dexter Morgan fulgte seerne historien om kriminalteknikeren i Miami-politiet som på fritiden bare «måtte» drepe.

Planene for en sesong nummer to av «New Blood» ble imidlertid droppet, til fordel for opprinnelsesserien som nå er underveis – fremdeles med Phillips som serieskaper.

(©NTB)

Flere nyheter: