Menu
Den tidligere MInneapolis-politimannen Derek Chauvin er dømt for drapet på George Floyd. Chauvin ble angrepet med kniv i fengsel i forrige uke. Nå er en innsatt i fengselet siktet for knivangrepet. Arkivfoto: Court TV / AP / NTB

Innsatt siktet for drapsforsøk på den drapsdømte ekspolitimannen Derek Chauvin

En innsatt i fengselet der den drapsdømte ekspolitimannen Derek Chauvin soner, er siktet for drapsforsøk etter at Chauvin ble knivstukket i fengselet.

Av NTB | 02.12.2023 00:39:41

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge siktelsen fra påtalemyndigheten knivstakk den 52 år gamle innsatte Chauvin 22 ganger «med en improvisert kniv».

Chauvin ventes å overleve knivangrepet, som skjedde i et fengsel i Tucson i delstaten Arizona fredag 24. november. Ansatte bisto med livreddende førstehjelp før Chauvin ble sendt til sykehus. Skadeomfanget ble betegnet som alvorlig.

Chauvin ble i 2021 dømt til 22 år og seks måneders fengsel for drapet på George Floyd. I 2022 ble Chauvin dømt til 20 år og seks måneders fengsel for å ha brutt Floyds borgerrettigheter. De to dommene sones parallellt.

Chauvins advokat sa etter knivangrepet at han lenge hadde fryktet at Chauvin kunne bli rammet av vold, og han hadde bedt om at Chauvin må holdes unna andre innsatte.

George Floyd døde 25. mai 2020 etter at Chauvin presset kneet sitt mot halsen hans i over ni minutter under en pågripelse. Floyd sa flere ganger at han ikke kunne puste.

Hendelsen ble filmet og spredt i sosiale medier, hvorpå det brøt ut store demonstrasjoner mot rasisme og politivold både i USA og andre deler av verden.

(©NTB)

Flere nyheter: