Menu
En boligblokk i Uman sentralt i Ukraina ble truffet av to russiske kryssermissiler fredag morgen. Minst 23 personer ble drept. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB

Innbyggere i Moskva la ned blomster til minne om Uman-ofrene

Flere innbyggere i Moskva mintes lørdag ofrene for rakettangrepet i den sentrale ukrainske byen Uman. Det falt ikke i god jord hos russisk politi.

Av NTB | 29.04.2023 14:04:32

Politikk: Ifølge det uavhengige nyhetsbyrået Astra dukket politimenn opp ved Lesia Ukrajinka-monumentet i sentrum av Moskva, der flere innbyggere lørdag formiddag hadde lagt ned blomster for å minnes ofrene for angrep dagen før.

– Politiet fjernet raskt blomstene og ba de sørgende om å «dra til Ukraina», skriver Astra, med henvisning til øyenvitner.

Monumentet av den ukrainske poeten Lesia Ukrajinka ble et minnesmerke over Ukraina-krigens ofre etter at mer enn 40 mennesker ble drept i et rakettangrep i den ukrainske byen Dnipro i januar i år.

Russisk politi har siden slått hardt ned på markeringer ved monumentet og jevnlig patruljert stedet for å hindre nedlegging av blomster og kranser.

Minst 23 personer ble drept i det russiske rakettangrepet mot Uman fredag. I tillegg ble en 31 år gammel kvinne og hennes tre år gamle datter samme dag drept i et rakettangrep i Dnipro i sør.

(©NTB)