Menu
Ingvill Måkestad Bovim blir en del av styret i Antidoping Norge.Foto: Heiko Junge / NTB

Ingvill Måkestad Bovim blir styremedlem i Antidoping Norge

Den tidligere friidrettsprofilen Ingvill Måkestad Bovim (42) erstatter Vebjørn Rodal som styremedlem i Antidoping Norge.

Av NTB | 18.09.2023 13:42:27

Sport: Det opplyser Kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding mandag.

Bovim var i flere år en profilert løper og har medaljer fra U23-EM og lag-EM i friidrett. Hun deltok i sitt siste mesterskap i EM i 2016. Nå blir hun en del av styret i Antidoping Norge.

Kultur- og likestillingsdepartementet skriver at Måkestad Bovim har erfaring med dopingproblematikken etter at en person foran henne ble disket for dopingbruk under U23-EM. Dermed tok hun bronse på 1500-meteren.

– Måkestad Bovims erfaring som toppidrettsutøver gjør henne godt egnet til dette vervet. Styret er nå sikret et medlem som vil bidra med interessante perspektiver og gode analyser, som er viktige i antidopingarbeidet, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Styret skal bestå av seks frittstående medlemmer hvor tre medlemmer oppnevnes av Norges idrettsforbund og tre styremedlemmer oppnevnes av staten. Medlemmene blir oppnevnt for en periode på fire år om gangen og hvert styremedlem kan gjenoppnevnes én gang.

Rune Andersen (styreleder), Siri Hatlen (nestleder), Kristin Grefberg, Thor-Arne Wullum, Erik Borge Skei er også med i styret.

(©NTB)