Menu
Kajsa Vickhoff Lie fra Norge under utfor for kvinner under VM i alpint i Meribel, Frankrike. Foto: Lise Åserud / NTB

Ingen norske på pallen i VM-utforen – Flury leder

Det ble ikke medalje for Ragnhild Mowinckel eller Kajsa Vickhoff Lie i utfor i alpin-VM. Jasmine Flury dro nytte av tidlig startnummer og ligger an til gull.

Av NTB | 11.02.2023 11:45:32

Sport: 16 av 29 deltakere er ferdigkonkurrert i Meribel. Verken Mowinckel eller Vickhoff klarte å komme inn blant de tre beste i rennet der det så ut til å bli vanskeligere og vanskeligere forhold.

De norske jentene har vist sterk form inn mot VM med sesongbeste resultat i det siste utforrennet før mesterskapet, men lørdag var de langt unna de beste.

Mowinckel slet med å få følge tempoet til kvinnene i toppen, og hun la igjen hundredeler hele veien nedover. I mål var hun 84 hundredels sekund bak ledende Flury fra Sveits.

For Lie gikk det altfor sakte i starten, og hun kom i mål til delt sisteplass av de 14 som hadde tellende resultat.

På fredagens utfortrening var Lie og Mowinckel nummer tre og fire bak Sofia Goggia og Mirjam Puchner. Lie tok også bronse i super-G tidligere i uken.

Utover i utforrennet virket det tydelig at forholdene ble tregere på toppen, og det ga en fordel for utøvere som Flury, som startet tidlig.

Storfavoritten Goggia, som fortsatt mangler VM-gull i sin karriere, hadde et skuffende renn i Meribel. Hun hektet venstreskien sin inn i en port underveis og ble diskvalifisert. I målområdet trengte italieneren tid for å fordøye skuffelsen.

(©NTB)