Menu
Stéphanie Frappart fra Frankrike er blant verdens beste dommere på kvinnesiden og skal dømme kamper i sommerens VM-sluttspill i fotball. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ingen norske dommere i fotball-VM for kvinner

Det blir svært få nordiske innslag i dommerstanden under kvinnenes VM-sluttspill i fotball. Ingen fra Norge eller Danmark slipper til.

Av NTB | 09.01.2023 13:46:25

Sport: Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) la mandag ut lista over dommere som er plukket ut til sommerens VM i Australia og New Zealand.

Sverige og Finland er der representert med én kampleder hver seg. Det vil si henholdsvis Tess Olofsson og Lina Lehtovaara.

I alt 33 hoveddommere er VM-klare, og åtte av dem er fra Europa. Det er i tillegg tatt ut 55 assistenter og 19 videodommere.

– Som alltid setter vi kvalitet først. Feltet vi har valgt, har det ypperste dommernivået i verden, sier Fifas dommersjef Pierluigi Collina.

Norge har aldri gått glipp av et kvinne-VM i fotball. Landslaget møter New Zealand, Sveits og Filippinene til puljekamper i et sluttspill som varer fra 20. juli til 20. august.

(©NTB)

Flere nyheter: