Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) lanserte konkurransen om Norges to første havvindprosjekter på en pressekonferanse i en båt i Oslofjorden onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB

Ingen garantier om inntekter fra havvind på Utsira

Det er ingen garantier for at Utsira kommune får noe inntekter etter at 70 prosent av havområdet deres blir dekket av havvindturbiner.

Av Egil M Solberg | 30.03.2023 21:35:54

Havvind: I 2030 skal det etter planen ligge 150 havvindturbiner oppankret rett vest av Utsira. Det vil kommunen ha noe igjen for, men det er ingen garantier for det.

Verken Støre eller Aasland sa onsdag noe konkret om hva Utsira kommune skal få igjen for beslaget av plass til vindturbinene.

– Utsira kommune, som nærmeste berørte kommune har en klar en forventning om å bli kompensert for utbyggingen som tar 70 prosent av vårt havområde.

– Når utbyggingen er ferdig, blir vi Norges nest største kraftkommune, etter Suldal, men dagens eiendomsskattelov frarøver Utsira kommune for store inntekter. Vi eier området, men har ingen rettigheter, sier ordfører Marte Eide Klovning til Haugesunds avis.

Flere nyheter: