Menu
Inflasjonen fortsetter å falle i USA, der prisene har steget med 6 prosent det siste året. Fra januar til februar steg konsumprisindeksen med 0,4 prosent. Foto: AP / NTB

Inflasjonen i USA fortsetter å falle

Inflasjonen er på vei ned i USA og prisveksten de siste tolv månedene har vært på 6 prosent, viser tall fra landets myndigheter.

Av NTB | 14.03.2023 14:04:09

Økonomi og næringsliv: Tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet viser at konsumprisindeksen steg med 0,4 prosent fra januar til februar, og det var i tråd med økonomenes forventninger.

Inflasjonen har krympet jevnt siden toppen sist sommer, da prisveksten de foregående tolv månedene var på 9,1 prosent.

I desember var inflasjonen kommet ned i 6,5 prosent, det laveste siden oktober 2021, og i januar falt den ytterligere til 6,4 prosent.

Økonomene spådde på forhånd at inflasjonen i februar ville ende på 6,0 prosent, og den prognosen viste seg å slå til.

Inflasjonen er imidlertid fortsatt tre ganger så høy som sentralbankens inflasjonsmål på 2 prosent.

Den amerikanske sentralbanken skal nå ta stilling til om styringsrenta bør heves ytterligere. Det har tidligere vært antatt at banken ville heve renta med 0,25 eller 0,5 prosent, men kollapsen i Silicon Valley Bank (SVB) og to krypto-orienterte banker de siste dagene har ført til stor uro i finansmarkedet.

Økonomer spår derfor at sentralbanken vil utsette rentehevingen i håp om å skape ro. Bankens har nytt rentemøte i neste uke.

Flere nyheter: