Menu
Indias statsminister Narendra Modi ber FN omstille seg til det 21. århundret. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Indias Modi ber om FN-reformer

I forkant av G20-møtet i New Delhi ber Indias statsminister Narendra Modi FN omstille seg til det 21. århundret og sikre at alle røster høres.

Av NTB | 03.09.2023 17:06:09

Politikk: Holdninger fra midten av det 20. århundre holder ikke i det 21. århundret, mener Modi som neste helg ønsker verdens ledere velkommen til toppmøte i G20-gruppen.

Modi tar sikte på å bruke toppmøtet til å øke landets status i verden og fremme saker som er av interesse for de framvoksende økonomiene, som sletting av ikke-bærekraftig gjeld.

Modi, som ønsker at India skal bli permanent medlem av FNs sikkerhetsråd, tok også til orde for at Den afrikanske union (AU) blir fullt medlem av G20.

– Internasjonale institusjoner må erkjenne at virkeligheten endrer seg, og revurdere sine prioriteringer, sa Modi og la til at det er viktig at alle stemmer, også i den såkalte tredje verden, er representert.

Deltakerlisten på det to dager lange toppmøtet er den mest prestisjefylte noensinne for India.

Både USAs president Joe Biden, Tysklands statsminister Olaf Scholz, Frankrikes president Emmanuel Macron og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman kommer, mens Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping har meldt avbud.

(©NTB)

Flere nyheter: