Menu
Moa Ilar ble diskvalifisert for å ha hjulpet lagvenninnen Maja Dahlqvist videre på Lahti-sprinten. Foto: Heiko Junge / NTB

Ilar diskvalifisert etter å ha hjulpet Dahlqvist til sprinttittelen

Svenske Moa Ilar slapp lagvenninnen Maja Dahlqvist forbi seg i lørdagens sprintkvartfinale i Lahti. Etterpå ble hun disket for usportslig oppførsel.

Av NTB | 25.03.2023 15:54:04

Sport: Ilar-opptrinnet var helt nødvendig for at Dahlqvist skulle ha sjanse til å vinne sprintcupen sammenlagt. Hun knivet med Nadine Fähndrich om krystallkula.

Det ble dramatisk da Dahlqvist brakk staven i kvartfinalen og så Ane Appelkvist Stenseth og Ilar stikke ifra. På oppløpet slapp Ilar imidlertid Dahlqvist forbi seg, slik at hun kunne gå videre til semifinalen på bekostning av lagvenninnen.

Til slutt kom Dahlqvist seg til finalen, der det ble 4.-plass. Det holdt til seier over Fähndrich i sammendraget med sju poengs margin, og sveitseren var helt utrøstelig i målområdet etter å ha innsett nederlaget.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) kunne ikke reagere mot Dahlqvist, men valgte å diskvalifisere Ilar for usportslig oppførsel.

(©NTB)

Flere nyheter: