Menu
Lucas Braathen under NM i alpint i Trysil. Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB

Braathen knuste Kristoffersen i NM-slalåmen – Oscar (18) overrasket verdenscupstjernene

Lucas Braathen knuste konkurrentene da han kjørte ned til NM-gull i slalåmen med 72 hundredeler ned til Henrik Kristoffersen på sølvplass.

Av NTB | 25.03.2023 15:54:10

Sport: Gullet er Braathens første i NM-sammenheng for seniorer.

– Det er veldig, veldig kult. For et NM i år med kampen mot Henrik, som jeg har hatt i hele år. Og nå også her i NM. Det er veldig kult, sa Braathen.

18 år gamle Oscar Sandvik ble imidlertid første omgangs store overraskelse da han kjørte ned til 2.-plass, bare tre tideler bak ledende Braathen.

Oslo-gutten fortsatte storkjøringen i andre omgang og sikret NM-bronse etter å ha endte 88 hundredeler bak gullvinner Braathen.

– Det var ekstremt kult å kjempe mot gutta. Det var gøy å slå Henrik med dårligere startnummer i førsteomgang, sa Sandvik spøkefullt til NRK etter å ha startet på startnummeret rett etter landslagsløperen.

– Det er helt fair. Veldig bra kjørt. Det var kult. Jeg kan ikke klage. De oppfører seg bra og er veldig flinke gutter. Jeg er ikke så gammel jeg heller, men jeg er noen år eldre, svarte Kristoffersen.

– Det er veldig kult å ha ham her. Han skulle jo ikke vært på dette intervjuet han. Han skulle jo vært langt, langt nede på FIS-listene. Det er veldig imponerende å stå her på et av de kanskje tøffeste NM-startlistene vi har hatt på lenge, sa Braathen.

– Her er han, hele Norge. Sjekk ham ut, fortsatte han.

Rælingen-gutten lå på 3.-plass, 63 hundredeler bak før finaleomgangen og var sjanseløs på å ta igjen Braathen. Han tok imidlertid igjen Sandvik og sa seg godt fornøyd med NM-sølv.

Alpintalentet klarte imidlertid med en meget solid andreomgang å kjøre seg opp til 4.-plass.

– Det er litt flatt lys, så det er ikke superlett å se sporet overalt. Jeg prøvde å gjøre mitt beste, så det er greit, sa Steen Olsen til NRK da han kom i mål.

Landslagskjører Sebastian Foss-Solevåg ble nummer fem, mens Timon Haugan og Fabian Wilkens Solheim kjørte ut i første omgang.

Etter tre dager med utsettelser og avlysninger kunne de mannlige alpinistene endelig komme i gang med alpin-NM i Trysil lørdag formiddag.

Braathen lot seg også imponere over den 18 år gamle kanonen fra Ready.

Regjerende norgesmester i slalåm, Alexander Steen Olsen, fikk det ikke til å stemme i første omgang hvor han ble nummer elleve, over to sekunder bak Braathen.

(©NTB)