Menu
For EM-tittere kan en eventuell streik merkes ved at nettproblemer ikke løses og at man ikke får sett kampen. Foto: Scott Heppell/AP Photo/NTB.

IKT-mekling på overtid

Partene i IKT-meklingen ble ikke enige innen fristen, og meklingen fortsetter natt til torsdag på overtid. Dermed er det fortsatt fare for streik fra torsdag.

Av NTB | 27.06.2024 00:53:01

Økonomi og næringsliv: Fristen for å komme til enighet var satt til midnatt natt til torsdag. Ved 0.30-tiden får NTB opplyst at partene fortsetter meklingen på overtid.

Det er Abelia fra NHO og ansatteorganisasjonen El og It-forbundet fra LO som forhandler om IKT-overenskomsten. Det kan merkes på flere måter.

– Hvis Telia-nettet ditt skulle dette ut rett under åttedelsfinalen i fotball-EM, kan det tenkes at feilretting tar lengre tid, og at du ikke når fram til kundeservice før etter at dommeren har blåst av kampen, sa forbundssekretær og forhandlingsleder i EL og IT Geir Aasen før meklingen startet.

Dersom partene ikke blir enige, går 322 medlemmer ut i streik. Dersom det blir streik har EL og IT-forbundet varslet at følgende blir tatt ut i streik:

* Geomatikk AS (60 personer), GlobalConnect (29), Komplett (56), Onitio Norge (67), Onitio Solutions Norge (18), Telia (57) og TietoEVRY Norway (32).

Før meklingen uttalte Aasen at de har mål om å få til en løsning, men at forhandlingen viste at avstanden er betydelig.

– Våre krav dreier seg om økonomi, kompetanseutvikling og styrkede rettigheter for lokale tillitsvalgte. Dersom en streik skal unngås, så må motparten bevege seg mye mer enn under forhandlingene, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: