Menu
Anders Mol og Christian Sørum kysser hvert sitt OL-gull etter finaletriumfen i Tokyo-lekene i 2021. Fredag ga idrettstinget formelt grønt lys til norsk deltakelse i neste års Paris-OL. Foto: Heiko Junge / NTB

Idrettstinget sa ja til norsk OL-deltakelse i Paris – flere delegater ville vente

Norsk idrett gir klarsignal til å sende utøvere til neste års sommer-OL og Paralympics, men tingvedtaket kom ikke enstemmig.

Av NTB | 02.06.2023 14:38:54

Politikk: Lekene var blant de første sakene til votering på idrettstingets åpningsdag. Saken ga temperatur i salen.

Flere særforbund mente det var for tidlig å ta en avgjørelse nå.

– Jeg støtter ikke forslaget slik det er nå. En avgjørelse bør tas hvis IOC har ryggrad til å utelukke Russland og Belarus, sa basketballpresident Jan Hendrik Parmann fra talerstolen.

Han la fram et endringsforslag om å utsette å gjøre et vedtak i OL-spørsmålet, men det fikk kun 46 stemmer. 81 delegater var imot.

Deretter ble OL-deltakelsen vedtatt med 126 stemmer. I alt 25 sa nei.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har en stund oppfordret internasjonale særforbund til å slippe russiske og belarusiske utøvere inn i varmen igjen. I solidaritet med Ukraina er det en linje norsk idrett ikke støtter.

IOC har ikke avklart spørsmålet rundt OL og Russland, og en konklusjon derfra er ikke ventet før tidligst på sensommeren.

OL i Paris varer fra 26. juli til 11. august 2024, mens Paralympics er lagt til samme sted i perioden 28. august – 8. september.

(©NTB)

Flere nyheter: