Menu
Det ble funnet fugleinfluensasmitte i en død sjøløve i Montevideo for noen uker siden. Her er et bilde av supermånen over Uruguays hovedstad 30. august. Foto: Matilde Campodonico / AP / NTB

Hundrevis av seler og sjøløver døde av influensasmitte i Uruguay

Rundt 400 seler og sjøløver er funnet døde på strender i Uruguay de siste ukene. Myndighetene har avdekket smitte av fugleinfluensa.

Av NTB | 29.09.2023 07:43:06

Kuriosa og kjendiser: Myndigheten overvåker situasjonen etter at H5-viruset ble funnet i en sjøløve på stranda i hovedstaden Montevideo, hvor elva Río de la Plata renner ut i Atlanterhavet.

De døde dyrene har dukket opp langs kysten og oppover elva. Så langt har 350 av dyrene blitt begravet for å hindre spredning.

– Sykdommen kan ikke kontrolleres. Vi må vente på at flokkimmuniteten slår inn, men vi vet ikke når dette kommer til å skje, sier Carmen Leizagoyen, leder for dyreseksjonen hos landets miljødepartement.

Uruguay er hjem for om lag 315.000 seler og sjøløven. Smitte av fugleinfluensa til mennesker er uvanlig, men ikke umulig. Derfor oppfordres strandgjester til å holde seg på god avstand fra dyrene.

(©NTB)

Flere nyheter: