Menu
Store områder langs Dnipro-elven i Sør-Ukraina er oversvømmet etter demningskollapsen. I en dyrehage i Nova Kakhovka skal flere hundre dyr ha dødd. Foto: Jevhen Maloletka / AP / NTB

Hundrevis av dyr i dyrehage trolig døde etter demningskollapsen i Ukraina

Flere hundre dyr i en dyrehage sør i Ukraina antas å være døde som følge av ødeleggelsen av Kakhovka-demningen, ifølge dyrehagens eier.

Av NTB | 07.06.2023 16:59:33

Kuriosa og kjendiser: Innehaveren Olena Navrozka antar at alle de anslagsvis 300 dyrene i dyrehagen i Nova Kakhovka, blant annet apekatter, esler og ponnier, er døde. Det forteller hun til den ukrainske avisen Pravda.

Hun hevder at russiske soldater, som okkuperte Nova Kakhovka i fjor, gjorde det umulig å evakuere dyrene.

Også andre steder er dyr berørt av oversvømmelser etter demningskollapsen natt til tirsdag.

Et videoopptak i sosiale medier viser svaner på en oversvømt plass foran et rådhus. Et annet opptak, som ukrainsk politi har delt, viser en politibetjent som redder en hund fra vannmassene. Andre bilder og videoer viser en hjort som reddes fra vannmassene, bevere i oversvømte gater i Kherson, og folk som redder kyr fra stigende vannstand.

Ukrainas innenriksdepartement har oppfordret folk i en eventuell evakueringssituasjon til å ikke etterlate kjæledyr i bur eller bånd.

Ukraina og Russland anklager hverandre for å ha sprengt demningen.