Mikkel Bjerg vant onsdagens tempoetappe i Critérium du Dauphiné. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Dansk 24-åring tok første proffseier – vant tempoen i Critérium du Dauphiné

Danske Mikkel Bjerg viste muskler på den fjerde dagen av Critérium du Dauphiné og vant den 31,1 kilometer lange tempoetappen.

Av NTB | 07.06.2023 16:59:15

Sport: UAE-rytteren endte 12 sekunder foran landsmann og sammenlagtfavoritt Jonas Vingegaard. Dermed tok 24-åringen sin første seier som proffsyklist.

Danskens tidligere bestenotering var to 3.-plasser fra Giro d’Italia (1. etappe i 2020) og UAE Tour (2. etappe i 2021).

Bjerg tar også med onsdagens seier over den gule ledertrøya med 12 sekunder ned til toer Vingegaard.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) vant fjorårsutgaven av Critérium du Dauphiné. Han deltar ikke i år. Det gjør heller ikke landsmann Tadej Pogacar (UAE). Rittet sykles over åtte etapper og avsluttes søndag.

Uno-X-laget, Vegard Stake Laengen, Markus Hoelgaard og Edvald Boasson Hagen er norske innslag i Critérium du Dauphiné. Rittet brukes av stjernene som en siste runde med forberedelser til Tour de France.

Torstein Træen ble beste norske som nummer 26 på onsdagens tempoetappe.

Tour de France starter i begynnelsen av neste måned.