Menu
Journalist Tor Folgerø ble tildelt NTBs språkpris onsdag kveld. NTBs nyhetsredaktør Hilde Schjerve t.v. delte ut prisen. Her sammen med sjefredaktør i NTB Tina Mari Flem. Foto: Tor Richardsen / NTB

Humoristisk hallingdøl får NTBs språkpris

Journalist Tor Folgerø i Hallingdølen er vinner av NTBs språkpris for 2022. Han hylles for sitt effektive og levende nyhetsspråk.

Av NTB | 10.05.2023 22:04:19

Kultur og underholdning: I juryen sitter blant andre språkdirektør Åse Wetås og Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås.

– Jeg fikk en ut-av-meg-selv-opplevelse da jeg så hvem som satt i juryen, og hvem som hadde fått prisen før. Det kjennes uvirkelig å finne mitt eget navn på samme liste som mange av mine egne språkhelter, sier prisvinneren i en pressemelding.

NTBs språkpris ble delt ut første gang i 2007 til Kjetil Østli, som da var i Aftenposten. Siden har den vært delt ut hvert år.

– Når jeg for en gangs skyld skulle bli kåret til helt, er dette en helterolle jeg fullt ut kan identifisere meg med. Både fordi jeg selvironisk ser for meg en språkhelt som en klossete antihelt, gjerne med litt dårlig tilpassede progressive briller. Men også fordi språket er det verktøyet jeg som skrivende journalist har å spille på. Det er det viktigste jeg har.

Juryleder og nyhetsredaktør i NTB Hilde Schjerve overrakte prisen på årets Mediedager i Bergen.

Folgerø var ikke kjent for juryen fra før, men de ble raskt begeistret for kreativiteten, humoren og det brede språklige registret han spiller på.

– Det oser av høye ambisjoner og god gjennomføring. Folgerø jobber i en dal hvor dialektene og nynorsken er under press. Da er det ekstra tøft at språket i en lokalavis sparker så godt ifra seg som det gjør i tekstene hans, sier Schjerve.

EMBED START Image Folgerø jobber i en dal hvor dialektene og nynorsken er under press. Da er det ekstra tøft at språket i en lokalavis sparker så godt ifra seg som det gjør i tekstene hans, sier juryleder Hilde Schjerve, som er nyhetsredaktør i NTB. Foto: Thomas Brun / NTB EMBED END Image

(©NTB)

(©NTB)

Flere nyheter: