Menu
Illustrasjonsfoto katt. Foto: Dyrebeskyttelsen Haugland.

Høysesong for dumping av dyr i fellesferien

Dyrebeskyttelsen Haugaland opplever en ekstrem pågang i henvendelser om dyr som har blir dumpet ute. Bare de siste dagene har de fått i 12 dyr som har blitt dumpet. Dumping av dyr er straffbart.

Av tomas | 10.07.2023 13:04:16

Dyrevelferd: Fellesferien har akkurat startet, men for dyrebeskyttelsen avdeling Haugaland er juli måned høysesong for dumping av dyr.

– Den lokale dyrebeskyttelsen har bare de siste dagene fått inn 12 katter som har blitt dumpet ute. Kattene er tamme og sosiale, og har åpenbart hatt et hjem, sier Elisabeth Ellingsen i Dyrebeskyttelsen Norge Haugaland, til radio Haugaland.

Ellingsen understreker å hensette dyr i hjelpeløs tilstand er straffbart etter dyreferdsloven.

– Dyrebeskyttelsen avdeling Haugaland har allerede fått inn 250 dyr så langt i år. I 2022 fikk vi inn 400 dyr og jeg ser med bekymring at vi allerede har fått så mange dyr. Vi ligger an til å slå det tallet vi tok inn i fjor. Det begynner å bli liten plass hos oss. Det er ekstrem pågang, sier Ellingsen.

Etterlyser ansvarlig hundeeier: Ett av dyrene dyrebeskyttelse har fått inn er en valp som er en blanding mellom Husky/Serberian. Den syv måneder gamle hunden går under navnet «Lucki» og går fint sammen med barn, katt og andre hunder. Dyrebeskyttelsen ønsker at «Lucki» skal komme til et hjem med en annen hund, fortrinnsvis noen med erfaring med rasen. Ellingsen understreker at valpen trenger et aktivt liv og er ikke en førstegangs hund.

– Ta kontakt på dnhaugaland@gmail.com, avslutter Ellingsen.

Flere nyheter: