Menu
Høyres nestledere sier at saken fortsatt er alvorlig, men at Økokrims avgjørelse om at det ikke er grunn til etterforskning, er en viktig avklaring. Foto: Heiko Junge / NTB

Høyres nestledere om Økokrim-beslutning: – Viktig avklaring

Økokrims vurdering om at det ikke er grunn til å etterforske Erna Solberg (H) eller Sindre Finnes, er en viktig avklaring, mener nestlederne i Høyre.

Av NTB | 03.11.2023 11:22:58

Politikk: – Økokrim har gitt en grundig redegjørelse. Erna har vært tydelig på at hun ikke har gitt innsideinformasjon til Sindre, og partiet har hele tiden hatt tillit til den forklaringen, sier Henrik Asheim og Tina Bru i en felles uttalelse.

Det er ikke funnet rimelig grunn til å etterforske om Solberg eller Finnes har gjort noe straffbart, skriver Økokrim i begrunnelsen.

– Det er helt naturlig at Høyre kommer til å ha diskusjoner om veien videre i tiden fremover. I dag har vi fått en viktig konklusjon, men dette er fortsatt en alvorlig sak, og spørsmålene om habilitet er fremdeles til behandling i Stortingets kontrollkomité, fortsetter de.

Flere partier sier at det gjenstår å se hvilke politiske konsekvenser saken får. Tirsdag er det høring i sakene om aksjer og habilitet i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Flere nyheter: