Menu
Bybanen i Bergen har skapt hodebry for byens politikere og har blitt et sentralt tema for hvem som skal lede byen de neste fire årene. Foto: Marit Hommedal / NTB

Høyre snudde igjen – forhandlingene om Bybanen i Bergen fortsetter

Dramaet rundt hvem som skal lede byrådet i Bergen de fire neste årene, er ennå ikke avgjort. Torsdag snudde Høyre på nytt og åpnet for forhandlinger om Bybanen.

Av NTB | 21.09.2023 18:22:26

Politikk: Høyres byrådslederkandidat Christine Meyer sa torsdag at hun vil forhandle med INP, Frp og Bergenslisten om tunnelalternativet for bybanen.

Meyer skriver på sin Facebook-side at partiet nå vil forhandle med INP, Frp og Bergenslisten om tunnelalternativet for bybanen, melder Bergens Tidende og Bergensavisen.

Her påpeker Meyer at hun har spurt Rune Bakervik (Ap) om han vil tre til side for et Høyre-byråd som ikke utreder en ny bybanetunnel. Dette skal han ha sagt nei til.

– Det hele vitner om en total desperasjon, for å si det mildt. Jeg har aldri vært ute for noe så absurd før, noen gang. Jeg har aldri utelukket å gå av, men tilhører et demokratisk parti der store beslutninger tas med partikamerater, sier Bakervik.

Meyer sier til BT at hun ba Bakervik om å gå av torsdag for at Bryggenalternativet skulle stå.

– Det var han ikke villig til. Bakervik hadde en sjanse til å redde Bybanen. Jeg forventet at han ville gå av, da hadde han reddet Bybanen, sier hun.

I en pressemelding skriver partiet at ønsket har vært å sikre et styringsdyktig byråd for Bergen.

– Vi i Bergen Senterparti kommer nå til å gå videre i samtaler med Høyre og tunnelpartiene for å oppnå dette.

– Det er forhandlinger som foregår uten oss. Vi er ikke en del av disse forhandlingene, sa Per Arne Larsen (V).

Han fikk støtte av Høyres Joel Ystebø (KrF).

– Denne byen har sett generasjoner med politikere som ikke har klart å bli enige om bybanen. Vi trodde og håpet det skulle bli slutt på omkampene. Slik ser det ut til at det ikke blir, sa Ystebø.

Bakervik på sin side sier til avisene at Meyer ringte ham flere ganger i løpet av torsdagen og ba ham om å gå av, hvis ikke vil hun gå til partiene for å starte forhandlinger.

Med seg på laget ser det også ut til at Meyer vil få Senterpartiet.

Endringen har derimot ført til at Venstre og Kristelig Folkeparti trekker seg fra forhandlingene om byrådet i byen mellom de sju fjell. Det fortalte partiene på en felles pressekonferanse torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: