Menu
Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i Players Championship. Foto: Eric Gay, AP / NTB

Hovland sikret sterk plassering i Players Championship: – Alt trender i riktig retning

Viktor Hovland spilte seg inn i seierskampen i Players Championship med strålende spill midtveis på siste runde, men måtte nøye seg med en sterk plassering.

Av NTB | 12.03.2023 21:54:13

Sport: Tross vanskelige vindforhold gikk han sisterunden fire slag under par. Han var på delt 3.-plass da han hadde spilt ferdig, men mange er fortsatt ute i banen.

Hovland hadde en ujevn start på søndagens runde i Florida med birdie og bogey på annethvert hull, og etter åtte spilte hull var han på par for dagen. Så tok putteren hans fyr, og det ble birdie på 9., 11., 12. og 13. hull. Dermed klatret han helt opp i det ypperste tetsjiktet.

Flere birdier ble det ikke, og med par på de fem siste hullene forsvant sjansen til å kjempe om pokalen. Da Hovland signerte for en 68-runde, var han sikret en meget pen plassering.

– Det var kult å gå på 68 slag i dag når det blåser og er noen tøffe pinner der ute, og med presset. Jeg føler ikke at jeg spilte på mitt beste, og likevel kom jeg fire under par. Det er dritkult, sa Hovland til Discovery.

– Det er lett å være sterk mentalt når man spiller bra og vet hvor ballen går, vanskelig når man sliter med dårlig teknikk. Det er kult å se at for nesten hver turnering er det blitt bedre og bedre og bedre, sa Hovland.

Han ser fram til en friuke før han skal prøve seg i nye storturneringer: Først en matchplayturnering i WGC-regi, deretter årets første majorturnering US Masters.

– Jeg skal hjem til Oklahoma og slappe av. Nå vet jeg at mye av teknikken sitter, og jeg trenger ikke å bruke altfor mye tid på å terpe, bare komme inn i riktig modus til de neste store turneringene. Alt trender i riktig retning, sa Hovland til Discovery.

Tyrrell Hatton på 2.-plass har spilt ferdig og endte to slag foran Hovland.

Etter å ha spilt første hull på par kom Hovlands første birdie på 2. hull, men han ga bort slaget igjen med bogey på 3. hull. En ny birdie på neste hull sendte ham under par igjen for dagen, men det ble fulgt av bogey på 5. hull.

Neste birdie kom på 9. hull og gjorde at Hovland var ett slag under par halvveis. Fra 11. hull leverte han ekte hattrick i birdier, og plutselig hadde han bare en mann foran seg på resultatlista.

Han ville trengt flere birdier for å legge press på Scheffler eller konkurrere med Hatton, som avsluttet med en sterk 65-runde.

Players Championship regnes som den mest prestisjetunge golfturneringen utenom de fire majorturneringene.

Han sa at han har fått bedre selvtillit i spillet sitt den siste tiden.

Scottie Scheffler er i klar ledelse vel halvveis på sin siste runde. Etter 11 spilte hull var han tre under par for dagen og fem slag foran nærmeste konkurrent.

(©NTB)