Viktor Hovland er i tetsjiktet i det amerikanske PGA-mesterskapet etter halvspilt 3. runde lørdag. Foto: Jeff Roberson, AP / NTB

Hovland med ny sterk runde – i seierskampen i PGA-mesterskapet

Med en bogeyfri runde fem slag under par klatret Viktor Hovland rett inn i seierskampen før siste runde i det amerikanske PGA-mesterskapet.

Av NTB | 19.05.2024 00:49:28

Sport: Med birdie på tre av de fire hullene kunne han signere for en ny 66-runde, og med 13 slag under par er han på delt 2.-plass ett slag bak Collin Morikawa, som er i foreløpig ledelse.

Flere spillere har noen hull igjen, så stillingen kan endre seg, men uansett er Hovland tilbake der vi pleide å se ham i fjor – i seierskampen.

Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

Lørdag måtte han vente på å komme i gang da mange av de andre først måtte spille ferdig den avbrutte 2. runden.

For Hovland ble det par på de seks første hullene, men så slo han til med to birdier på rad. Han hadde sjansen til hattrick, men misset en birdieputt fra tre meter på 9. hull.

Tross flere gode birdiesjanser ble det bare par fram til 15. hull. Der kom dagens tredje birdie, og på de to siste hullene kom nummer fire og fem.

Rahm hadde greid cuten i 18 majorturneringer på rad, den lengste aktive rekke av alle. Nå er det Hideki Matsuyama som overtar den æren. Han har 16 strake.

Blant de andre som ikke fikk spille videre var Ludvig Åberg (toer i US Masters) og regjerende US Open-mester Wyndham Clark.

Hovland har imponert på banen i Louisville. Etter en 68-runde torsdag leverte han en sterk 66-runde fredag som blant annet inneholdt en eagle på 4. hull. Han slo innspillet rett i koppen fra 70 meter.

Jon Rahm og Tiger Woods var blant mange store navn som tidligere på dagen måtte innse at de ikke greide cuten, som for første gang i turneringens historie gikk under par.