Menu
Dawid Kubacki deltok ikke i søndagens hopprenn i Vikersund. Foto: Geir Olsen / NTB.

Hoppstjerne forlot Vikersund for å støtte alvorlig syk kone – får FIS-støtte

Den polske hopphelten Dawid Kubacki forsvant brått fra Raw Air-avslutningen i Vikersund søndag. Mandag forteller han at kona kjemper for livet.

Av NTB | 20.03.2023 22:24:01

Sport: Hoppstjernen deler informasjon om situasjonen på Instagram. Kubacki skriver at hans kone Marta havnet på sykehus på grunn av hjerteproblemer.

«Hun er i dårlig forfatning, og leger kjemper for å redde livet hennes. Hun er i gode hender, hun er ei sterk jente. Jeg vet at hun vil kjempe», skriver Kubacki.

«Selvfølgelig er dette slutten på sesongen for meg, men det er ikke viktig nå», skriver han.

«Dawid, vi er svært lei oss for å høre nyhetene om din kone, Marta. Vi elsker alle å se innsatsen din og vilje din til å få suksess, men familien kommer alltid på førsteplass, uansett hvilken konkurranse som finner sted», skriver forbundet.

«Som hoppfamilie gir vi deg full støtte og sender våre beste ønsker til Marta. Vi håper privatlivet ditt blir respektert, og ber pent om at alle våre fans gjør det. Tankene våre er med dere, Dawid og Marta. Vær sterke», heter det videre.

Det innebar rent sportslig at Halvor Egner Granerud ble kåret til vinner av verdenscupen sammenlagt allerede før søndagens renn. Kubacki var den eneste som kunne passere nordmannen i sammendraget.

– Jeg skjønte ikke så mye. Jeg fikk høre om det et kvarter før kvalifiseringen skulle starte. Du blir jo bekymret når du hører at folk trekker seg. Jeg har ikke noe informasjon, men jeg håper jo at det som gjorde at han ikke er her i dag, løser seg på beste mulige måte, sa Granerud til NTB søndag.

– Jeg synes dette er like dramatisk som dere. Jeg håper ting ordner seg, la han til.

Det gjenstår renn i finske Lahti og Planica i Slovenia før årets internasjonale hoppsesong er over.

Dawid Kubacki er en av hoppsportens aller største profiler. Han ble verdensmester i normalbakken i Seefeld i 2019. I tillegg har han et VM-gull i lagkonkurranse.

I OL-sammenheng har han to bronsemedaljer, mens det i 2019/20-sesongen ble en sterk sammenlagtseier i den tysk-østerrikske hoppuka.

Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) rykket mandag kveld ut i sosiale medier med støtte til polakken.

Rett i forkant av søndagens Raw Air-kvalifisering i Vikersund kom beskjeden om at polske Kubacki hadde forlatt skiflygingsbakken i hui og hast.

Like etter Kubackis oppdatering på Instagram mandag viste Granerud sin medfølelse og kommenterte med en god bedring-melding.

(©NTB)