Menu
Homonettverkets i Aps leder Jon Reidar Øyan sier til Klassekampen at det er for lite kunnskap om kjøp og salg av sex blant mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet og at de derfor vil ha en evaluering av sexkjøploven, som gjør det forbudt å kjøpe sex. Foto: Terje Pedersen / NTB

Homonettverk vil avskaffe hallikparagrafen

Arbeiderpartiets homonettverk håper å få Ap-landsmøtet med seg på å vrake hallikparagrafen og evaluere sexkjøpsloven.

Av NTB | 25.03.2023 04:04:03

Kriminalitet og rettsvesen: I begrunnelsen peker homonettverket på at LHBT+-organisasjoner mener det finnes for lite kunnskap om kjøp og salg av sex blant mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet, skriver Klassekampen.

– Vi mener det er behov for å ta tempen på loven på ny, og skaffe ny kunnskap om hvordan den slår ut, sier nettverkets leder Jon Reidar Øyan til Klassekampen.

Forslaget han og homonettverket står bak ber landsmøtet gå inn for en ny stortingsmelding der sexkjøpsloven gjennomgås. Samtidig foreslår nettverket å vrake dagens hallikparagraf til fordel for en ny paragraf «som bedre ivaretar personer som selger sex og mer presist rammer utnyttelse av andre til sexsalg».

Aps sentralstyre har sendt forslaget videre til behandling i Aps redaksjonskomité.

Men i et intervju med Klassekampen i forkant av 8. mars slo nestlederkandidat i Ap, Hadia Tajik, fast at sexkjøpsloven skal bestå. AUF-leder Astrid Hoem mener det samme.

Sexkjøpsloven gjorde det forbudt å kjøpe sex og loven ble innført i Norge i 2008 av Jens Stoltenbergs (Ap) andre regjering.

(©NTB)

Flere nyheter: