Menu
Odin Thiago Holm blir geleidet i garderoben etter å ha fått rødt kort mot Feyenoord. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Holm utvist etter ti minutter i mesterligadebuten – keeperscoring reddet Lazio-poeng

Odin Thiago Holm ble utvist etter bare ti minutter i sin Champions League-debut for Celtic. Feyenoord vant 2-0.

Av NTB | 19.09.2023 23:03:57

Sport: Holm ble byttet inn etter 58 minutter i bortekampen mot Feyenoord. Ti minutter senere gikk han hardt inn i en takling og satte knottene i leggen på Mats Wieffer. Dermed ble han utvist og måtte slukøret forlate banen i Rotterdam.

Det var Celtics annet røde kort på bare fire minutter. Like før laget Gustaf Lagerbielke straffe og ble utvist med sitt annet gule kort. Også svensken var mesterligadebutant.

– Ved den første utvisningen skulle han (Lagerbielke) bare ha skjermet ballen inn til keeper, så det handlet om manglende erfaring. Odin er en fantastisk ung spiller, og han vil lære av dette, men i Europa kan man ikke takle på den måten, sa manager Brendan Rodgers til TNT Sports.

– Jeg føler med spillerne. I de første 60 minuttene var det en veldig jevn kamp, sa han.

Holm gjorde overgang fra Vålerenga 1. juli og har spilt fem kamper for Celtic hittil denne sesongen.

Rodgers ser muligheter for Celtic på tross av den dårlige starten.

– Om vi kommer til siste runde med alt å spille for når vi møter Feyenoord hjemme, så vil vi ha en fantastisk mulighet, mener han.

Etter en halvtime scoret 20 år gamle Pablo Barrios gjestenes ledermål da skuddet endret retning på Daichi Kamada og satte keeper helt ut av spill.

Fem minutter på overtid rykket Provedel opp i feltet på et hjørnespark. Luis Alberto skrudde etter hvert ballen inn i feltet, og keeperen gjorde et perfekt innløp og stanget den i nettet til ellevill jubel.

Tirsdagens oppgjør var også en kamp mellom to trenerveteraner i Diego Simeone og Maurizio Sarri.

Lazio møter Celtic borte i neste runde, mens Atletico tar imot Feyenoord.

Calvin Stengs sendte Feyenoord i ledelsen på overtid av 1. omgang med et flott frisparkmål. Joe Hart reddet straffesparket Lagerbielke forårsaket, men etter de to røde kortene la Alireza Jahanbakhsh på til 2-0.

I samme pulje spilte Lazio og Atlético Madrid 1-1 etter at italienernes keeper Ivan Provedel utlignet dypt inne i overtiden.

(©NTB)