Noah Holm kunne feire et etterlengtet mål da han satte 1-0 for Rosenborg mot Tromsø. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Holm matchvinner for RBK med første ligamål på to år: – Deiligste målet jeg har scoret

Skadeplagede Noah Holm fikk feire sitt første mål i Eliteserien på over to år da Rosenborg fikk revansj med 1-0 mot Tromsø i Eliteserien.

Av NTB | 04.08.2024 22:12:52

Sport: Rosenborg var ute etter å revansjere 2-3-tapet mot Tromsø 20. mai, der trønderne ga bort en 2-0-ledelse mot det som da var tabelljumboen i Eliteserien.

Drøyt to måneder senere har Tromsø fått mer fart på sakene, men det tok tid før noen av lagene fikk opp dampen i søndagens oppgjør.

Det var det hjemmelaget som gjorde. Rosenborg satte et enormt press på Tromsø direkte etter pause. Det betalte seg da Noah Holm banket inn ledelsen etter 63 minutter etter en fryktelig tabbe i forsvaret av Runar Norheim.

Det var Holms første seriemål siden 22. april 2022, da han scoret det eneste målet i RBKs 1-0-seier over Odd.

– Endelig å få den etter den perioden var utrolig deilig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det har vært noen tøffe år. Det kan bare sammenlignes med orgasme. Det er det deiligste målet jeg har scoret i karrieren min, sier Holm til TV 2.

Tromsø spiller ikke neste serierunde, ettersom laget skal ut i to kamper mot skotske Kilmarnock i tredje kvalifiseringsrunde av conferenceligaen. Første kamp er på bortebane i Skottland torsdag.

Bortemøtet på Lerkendal ble ingen god oppladning.

– Vi er nest best. Jeg føler det er en fortjent seier til Rosenborg og en skuffende prestasjon av oss, sier Tromsø-trener Jørgen Vik.

Rosenborg kom til farligheter i boksen etter 25 minutter, men da det ble virkelig farlig på bakre stolpe ved Ole Sæter, kom spissen fra en offsideposisjon. Et eventuelt mål ville blitt annullert uansett.

Trønderne hadde et visst overtak i kampen, men klarte aldri å komme til de store sjansene. Tromsø forsvarte seg godt.

– Jeg føler at vi må komme litt mer ut av skallet og by litt mer på oss selv. Vi blir litt tilskuere i noen situasjoner, og de spiller oss veldig lave og kommer litt for nærme boksen vår, var dommen fra Tromsøs assistenttrener Gard Holme til TV 2 i pausen.

Ulrik Yttergård Jenssen klinte til med et prosjektil som hadde retning vinkelen, men Haugaard fikk så vidt reddet ballen via tverrligger og ut. Like etter måtte Haugaard ut i full strekk på ny.

Etter 58 minutter ble Edvard Tagseth i ferd mot mål dratt ned av Kent Are Antonsen, som slapp unna med bare gult kort. Frisparket fra farlig posisjon krevde ny redning fra Haugaard.

Men fem minutter senere kom målet, da Norheim nærmest brystet ballen ned til Holm, som takket for tilliten og sendte ballen i nettet. Det ble en forløsende scoring for kraftspissen.

Tromsø ville ha straffespark på overtid da Lasse Nordås ble dratt i drakten, men dommer Mohammad Usman Aslam lot spillet gå.

– Han holder ham i 3-4 sekunder, så det er litt merkelig at det ikke blir tatt, sier Tromsø-trener Vik.

Rosenborg får en mulighet til ny revansj neste serierunde, når trønderne spiller borte mot KFUM Oslo. På fotballens nasjonaldag 16. mai ble trønderne ydmyket da «Kåffa» vant 3-1 på Lerkendal.

Et feilslått hjørnespark fra Ole Sælnes var et av få høydepunkter før pause i søndagens kamp. Midtbanespilleren skled da han skulle slå inn corneren, og ballen gikk rett ut til utspark for Tromsø.

Men Rosenborg beleiret Tromsø-boksen fra start i 2. omgang og fyrte tung skyts mot Jakob Haugaard i TIL-målet.