Menu
Rasmus Højlund er Manchester Uniteds nye spissvåpen. Foto: Darko Bandic, File / AP / NTB

Hjulmand snakket med Højlund før gigantovergangen: – Ikke bekymret

Den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand er sikker på at Rasmus Højlund besitter kvalitetene til å lykkes i Manchester United, men håper på tålmodighet.

Av NTB | 07.08.2023 07:04:25

Sport: Højlund ble presentert som Manchester United-spiller lørdag. Ifølge britiske medier betaler den engelske storklubben rundt 840 millioner kroner til Atalanta. Med prislappen kommer også et visst press om å prestere, men Hjulmand er ikke bekymret for eleven.

Han mener Højlund passer godt inn i Manchester United-manager Erik ten Hags system. Hjulmand har hatt tett kontakt med Højlund i tiden før klubbskifte.

– Det har blitt gjort grundig arbeid fra både spiller og klubb. Jeg har snakket med ham om det hele veien. Han passer fint inn i Uniteds system. De vet hva de får, og Ten Hag er dyktig til å finne spillere som passer hans spillestil, sier Hjulmand.

– Rasmus jobber hardt og er god i presspillet. Da skal både spilletid og målene komme, konstaterer Hjulmand.

Hjulmand tror ikke Højlund raser av gårde i sin debutsesong i Premier League.

– Jeg forventer ikke at han viser fram alt i starten. Jeg håper han kan fortsette sin utvikling og han lærer veldig fort. Det kan komme noen dårlig tider, men han jobber veldig hardt også i motgang. Jeg er ikke bekymret for ham.

– Det er et enormt press på ham. Det er forventninger fra supporterne. Jeg håper de vil ha litt tålmodighet med ham, fortsetter Hjulmand.

Højlund blir ikke å se på banen med det første i sin nye klubb. Han sliter med en skade og er ventet å miste de første ukene av sesongen.

(©NTB)