Menu
Arbeidere i ferd med å fjerne rester av sammenraste bygninger i Sarmada, nordvest i Syria, etter de voldsomme jordskjelvene som rammet Syria og Tyrkia. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Hjelp fraktet via nyåpnet grenseovergang til Syria

Nødhjelp ble tirsdag fraktet gjennom en nyåpnet grenseovergang fra Tyrkia til de opprørskontrollerte områdene nordvest i Syria.

Av NTB | 14.02.2023 17:45:30

Ulykker og naturkatastrofer: Tepper, madrasser og annen humanitær hjelp ble fraktet med elleve lastebiler gjennom grenseovergangen Bab al-Salameh, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IMO).

Dagen før kunngjorde FN at Syrias president Bashar al-Assad hadde godtatt å åpne grenseovergangene Bab al-Salameh og Al Ra’ee – mellom Tyrkia og opprørskontrollerte syriske områder – for en periode på tre måneder.

Inntil nå er det kun én annen grenseovergang som har vært åpen mellom disse områdene og Tyrkia.

Regimet i Syria og landets allierte Russland har vært negative til trafikk mellom Tyrkia og opprørskontrollerte syriske områder.

Ifølge FN haster det å få fram mat, medisiner og annen nødhjelp til millioner av mennesker som ble hardt rammet av jordskjelvene i den syriske Idlib-provinsen, mange av dem internt fordrevne fra andre deler av landet.

(©NTB)

Flere nyheter: