Menu
KRISTIANSAND 20070802: Fra produksjonen av iskrem i Hennig-Olsen iskremfabrikk i Kristiansand. Kroneis. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Hennig-Olsen skal møte Freia mandag

Isprodusent Hennig-Olsen skal møte Freia mandag for å diskutere samarbeidet.

Av NTB | 11.06.2023 09:48:55

Økonomi og næringsliv: – Vi følger saken nøye og skal ha et internt møte for å diskutere saken på mandag, sier administrerende direktør Paal Hennig-Olsen til NRK.

Isleverandøren har hatt et samarbeid med Freia i over tretti år.

– Vi har en løpende vurdering av saken og har god dialog med Freia. Vi avventer ytterligere informasjon, sier direktøren.

De siste dagene har en rekke aktører boikottet sjokoladeprodusenten. Årsaken er at Mondelez, som eier Freia, ikke har stanset sin virksomhet i Russland.

NTB har søndag vært i kontakt med Mondelez. De viser til fredagens pressemelding, der de påpeker at Freia er en norsk merkevare, produsert på Rodeløkka i Oslo, samt at ingen av Freias produkter har tilknytning til Russland.

– Vårt eierselskap, Mondelez International, overholder alle politiske beslutninger og sanksjoner og vil fortsette å vurdere nødvendige justeringer av driften for å sikre full overholdelse. Som mange andre selskaper, har vi opprettholdt en begrenset virksomhet i Russland, men vi har avsluttet kapitalinvesteringer og reklame, og vi har hele tiden fordømt den brutale krigen, samtidig som vi har bidratt til å opprettholde matforsyningen gjennom produktene våre, som er langtidsholdbare matvarer for vanlige folk, skriver selskapet.

Flere nyheter: