Menu
USAs president Joe Biden ser ut til å ha etterlatt hemmeligstemplede dokumenter fra tiden som visepresident på et kontor i Washington. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB

Hemmelige dokumenter fra Bidens visepresidentperiode funnet på kontor

Hemmeligstemplede dokumenter fra tiden da Joe Biden var visepresident, er blitt funnet hos en tankesmie der Biden senere hadde kontor.

Av NTB | 10.01.2023 04:34:59

Politikk: Det er snakk om et lite antall graderte dokumenter, ifølge presidentens spesialrådgiver Richard Sauber.

Biden var visepresident for Barack Obama fra 2009 til 2017. Etter at han gikk av, hadde han tilgang til et kontor hos tankesmia Penn Biden Center i Washington.

Advokater som jobber for Biden, skal ha oppdaget dokumentene i et låst skap 2. november i fjor. Det skjedde mens de ryddet ut av kontorplassen Biden benyttet.

– Det hvite hus samarbeider med nasjonalarkivet og justisdepartementet, sier Sauber.

CBS News skriver at justisminister Merrick Garland har gitt den føderale påtalemyndigheten i Chicago i oppdrag å gjennomgå dokumentene og at FBI også etterforsker.

Førstestatsadvokat John Lausch skal lede arbeidet, opplyser ikke navngitte kilder til CBS News og nyhetsbyrået AP. Han ble i sin tid utnevnt til stillingen av tidligere president Donald Trump.

Tankesmia Penn Biden Center er oppkalt etter Joe Biden og tilknyttet University of Pennsylvania.

På sitt eget sosiale medium Truth Social spør Trump når FBI kommer til å ransake Bidens boliger eller Det hvite hus. I august i fjor gjennomførte FBI en ransaking på Mar-a-Lago.

Republikaneren Jim Jordan, som leder justiskomiteen i Representantenes hus, mener amerikanske velgere burde fått vite om funnet av Bidens dokumenter før kongressvalget som ble holdt 8. november.

Demokraten Jamie Raskin mener på sin side at Bidens advokater ser ut til å ha håndtert saken raskt og på riktig vis.

Dokumentene ble videre overlevert til nasjonalarkivet, som håndterer slikt materiale.

Donald Trump er under etterforskning som følge av at han oppbevarte hemmelige dokumenter på sin eiendom Mar-a-Lago i Florida.

(©NTB)

Flere nyheter: