Menu
Lederen i Representantenes hus Kevin McCarthy snakker med journalister om utviklingen i budsjettarbeidet fredag. Mye tyder på en ny nedstengning av offentlig virksomhet i USA. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Hektisk aktivitet for å hindre ny nedstengning i USA

Republikanerne i Representantenes hus forsøker en ny strategi for å hindre nok en nedstengning av det offentlige USA.

Av NTB | 22.09.2023 18:13:02

Økonomi og næringsliv: Tiden er i ferd med å løpe ut i Kongressen, og mange ser nå en ny nedstengning som uunngåelig. Fristen for å få et budsjett på plass løper ut 30. september.

En gruppe republikanske opprørere på den harde høyrefløyen ønsker seg kraftige budsjettkutt, og har så langt ikke gått med på kompromisser.

Forsamlingens leder Kevin McCarthy har ikke gitt opp, og forsøker en ny strategi etter at en avstemning torsdag ikke førte fram. Tanken er nå å skille ut deler av budsjettet i fire separate deler og stemme over hvert enkelt av disse budsjettforslagene.

Disse forslagene, som blir på et nivå langt under det som er skissert av president Joe Biden tidligere i år, har imidlertid liten sjans til å passere Senatet, der Demokratene har flertall.

Det betyr etter all sannsynlighet at en rekke av aktivitetene til amerikanske myndigheter, fra finansielt tilsyn til sivilsaker i rettssystemet, kan måtte settes på pause.

De fire forslagene som gjelder forsvaret, utenrikstjenesten, intern sikkerhet og landbruk, skal vurderes i et komitémøte som begynner kl. 19 norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: