Menu
Tord Hegdahl er langrennslandslagets nye smøresjef. Foto: Berit Roald / NTB

Hegdahl blir smøresjef for langrennslandslaget: – Gleder seg til nye utfordringer

Tord Hegdahl (38) har tatt over lederansvaret for langrenns smøreteam- og trailer, melder Norges Skiforbund.

Av NTB | 31.05.2023 14:08:30

Sport: Hegdahl tar dermed over etter Stein Olav Snesrud (40), som fortsetter i Skiforbundet som fluorfri koordinator i forbindelse med FIS’ (Det internasjonale skiforbundet) vedtak om innføring av fluorforbud fra skisesongen 2023/2024.

«Begge gutta utta gleder seg til nye utfordringer og vil samtidig fortsette sitt tette og gode samarbeid. De er lidenskapelig opptatt av å levere på øverste nivå, og tar implementering av fluorforbudet på høyeste alvor, noe som er viktig for hele Skiforbundet» skriver de i en pressemelding.

Den nye smøresjefen har jobbet i Skiforbundet siden 2014 og har de to siste årene vært nestleder i smøretraileren. Nå blir han leder for teamet på elleve smørere og testere som skal sikre best mulig ski for Norges langrennsstjerner.

Snesrud tok over etter Knut Nystad i 2018 og har vært en viktig brikke i den enorme suksessen norsk langrenn har oppnådd de siste årene.

Han skal nå jobbe i en delt rolle for langrenn og forbundet sentralt, hvor han skal bidra til at alle grener og arrangement tilpasser seg en fluorfri hverdag på best mulig måte, skriver Skiforbundet.

(©NTB)

Flere nyheter: