Menu
Kimek-direktør Greger Mannsverk truet med å si opp alle ansatte om han ikke fikk svar fra regjeringen. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

De ansatte på Kimek i Kirkenes beholder jobbene inntil videre

Verftet Kimek i Kirkenes får ferdigstille to russiske fiskefartøy som er under reparasjon. De vel 80 ansatte får dermed beholde jobbene sine inntil videre.

Av NTB | 31.05.2023 14:08:39

Politikk: – Kimek har i styremøtet i dag besluttet å ikke gå til masseoppsigelser etter sterke signaler fra regjeringen. Signalene gir håp om at vi får ferdigstille de to fartøyene vi har til reparasjon ved verftet, skriver administrerende direktør Greger Mannsverk i en pressemelding.

Han sier dette vil gi bedriften bedre tid og muligheter til å arbeide videre med nye forretningsområder og planer for fremtiden.

– Vi har fått en løsning på overtid. Det kunne vært krise i dag, men nå har vi fått et pusterom. Vi må takke alle som har gjort en innsats for oss i denne saken, inkludert Fellesforbundet og Norsk Industri, sier Ingebrigtsen til FriFagbevegelse.

Signalene fra regjeringen betyr at de nå kan begynne å jobbe på de to russiske båtene igjen.

– Saken er fortsatt til behandling i UD. Den har høy prioritet og vil bli besvart så snart som mulig, sier pressetalsperson Guri Solberg.

Mannsverk sier verftet ser fram til en positiv dialog med regjeringen, og at de nå forventer ordninger som gjør dem i stand til å skape en «god framtid for ansatte, eiere og Sør-Varanger-samfunnet.»

Bedriften søkte 18. mai Utenriksdepartementet om tillatelse til å gjøre ferdig to russiske fartøy som lå ved verftet, i henhold til kontrakt. Skipsverftet har ikke kunnet ferdigstille arbeidet grunnet sanksjonene mot Russland som følge av krigen i Ukraina, og Kimek-direktør Greger Mannsverk truet med å si opp alle de rundt 85 ansatte ved hjørnesteinsbedriften i Kirkenes.

Klubbleder for Fellesforbundet på Kimek, Rainer Ingebrigtsen, sier det var en lettet stemning blant de ansatte på allmøtet.

Utenriksdepartementet understreker imidlertid overfor NTB at saken ennå ikke er ferdigbehandlet.

Flere nyheter: