Menu
Den nest største øya på Hawaii, Maui, er rammet av skogbranner flere steder. Foto: Matthew Thayer / The Maui News / AP / NTB

Hawaii rammet av skogbranner og orkan samtidig

Skogbranner på Hawaii i USA har spredt seg som følge av kraftig vind. Det har ført til at hus har brent ned, evakueringer og strømbrudd.

Av NTB | 09.08.2023 09:24:28

Ulykker og naturkatastrofer: Orkanen Dora som har sust 805 kilometer fra øygruppen har delvis skyld i den sterke vinden som førte til strømbrudd og at redningshelikoptre måtte pause på bakken, ifølge det nasjonale meteorologbyrået.

Vindkastene ble målt til en styrke på 36 meter per sekund.

– Brannen kan være flere kilometer unna, men innen et minutt eller to ramme huset ditt, sier Jeff Giesea i brannvesenet.

Myndighetene sendte ut en nødmelding, og nasjonalgarden ble tilkalt for å bistå i håndteringen.

På den nest største øya, Maui, mistet 13.000 strømkunder tilgang. Der har også brannvesenet forsøkt å slukke flere branner i hovedsakelig to områder, blant annet på det populære turiststedet West Maui. Den sterke vinden har gjort slukningsarbeidet vanskelig, og det er uklart hvor mange bygg som har brent.

– Dette er definitivt en av de mer utfordrende dagene for øya vår da det brenner flere steder, og at folk har måttet evakuere i ulike områder, sa en talsperson for myndighetene på Maui, Mahina Martin, tirsdag kveld.

(©NTB)

Flere nyheter: