Menu
Dennis Hauger leverte en godkjent kvalifisering i Abu Dhabi. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger viste muskler i Abu Dhabi-kvalifiseringen: – Helt i grenseland

Dennis Hauger endte på 6.-plass i kvalifiseringen til Formel 2-løpene i Abu Dhabi og skaffet seg et fint utgangspunkt for å samle poeng.

Av NTB | 24.11.2023 13:19:41

Sport: Nordmannens beste rundetid var seks tidels sekund svakere enn tiden til kvalifiseringsvinner Jack Doohan. Australieren stiller i beste startspor i søndagens hovedløp på Yas Marina-banen.

Hauger oppgir selv at han slet med å finne balansen på hvor fort han kunne kjøre på dekkene sine. MP Motorsport-føreren fikk det bedre til etter en endring og avsluttet sterkt.

– Frustrerende med det første settet, det var vanskelig å finne grensene. Vi gjorde en liten endring mot slutten av kvalifiseringen, og det hjalp. Jeg fikk også beskjed av ingeniøren min om å gi alt på siste runde. Det var helt i grenseland i tre av svingene, uttaler Hauger, før han oppsummerer:

– Sjetteplass er OK.

Oppsiktsvekkende var det at Formel 2-leder Théo Pourchaire bare noterte 14.-plass i kvalifiseringen. Han var 87 hundredels sekund bak Doohan.

Pourchaires plassering skaper økt spenning i F2-sammendraget foran sesongens siste løp. Danske Frederik Vesti (Prema) ligger 25 poeng bak ham og endte på 9.-plass i kvalifiseringen.

Viaplays kommentatorer spurte seg om det kunne være nerver som gjorde at Pourchaire presterte under pari fredag.

– Det kan det fort være. Å si at han ikke skal tenke på dette i forkant, det tror jeg er helt umulig. For å bli Formel 2-mester vil forandre karrieren din uansett hva som skjer, sa Stein Pettersen.

Dennis Hauger starter lørdagens sprintløp i femte beste startspor og søndagens hovedløp i 6.-posisjon.

(©NTB)

Flere nyheter: