Menu
Dennis Hauger kjørte fort i kvalifiseringen i Baku. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Hauger imponerte i Baku-kvalifiseringen: – Blir å «pushe» og holde hodet kaldt

Dennis Hauger viste solid tempo i kvalifiseringen til Formel 2-runden i Aserbajdsjan. Han starter som nummer seks i sprintløpet og fem i hovedløpet i Baku.

Av NTB | 28.04.2023 14:34:20

Sport: Nordmannen fikk tidlig opp en god runde i en smådramatisk kvalifisering som lenge ble forsinket av at PHM-fører Brad Benavides krasjet.

På sin andre runde med et skikkelig forsøk noterte Hauger 1.53.531, og med det tok han ledelsen.

Senere skulle dansken Frederik Vesti imponere og overta teten. Hauger tok igjen ledelsen på sin siste runde, men ble passert av fire førere på tampen.

Aller raskest var Oliver Bearman fra Prema-laget. Han starter dermed som nummer ti i lørdagens sprintløp, der rekkefølgen på de ti raskeste fra kvalifiseringen snus, og i beste startspor i hovedløpet søndag.

– Det er ikke mulig. Det er den mest skremmende runden i mitt liv, utbrøt Bearman over lagradioen etter å ha dundret inn til tiden 1.52,652 og sin første «pole position».

I F2-sammendraget ligger nordmannen på 7.-plass etter de tre første VM-rundene. Sammenlagtleder Ayumu Iwasa fikk trøbbel fredag og endte på 17.-plass i kvalifiseringen etter å ha vært borti en betongvegg.

– Det blir bare å «pushe» så mye man kan. Holde hodet kaldt og ikke overtenke, sier Hauger foran løpene som kommer.

Topp sju i Formel 2-sammendraget: 1) Ayumu Iwasa, Japan (Dams) 58, 2) Theo Pourchaire, Frankrike (ART) 50, 3) Frederik Vesti, Danmark (Prema) 42, 4) Ralph Boschung, Sveits (Campos) 33, 5) Arthur Leclerc, Monaco (Dams) 33, 6) Jehan Daruvala, India (MP) 32, 7) Dennis Hauger, Norge (MP) 30.

– Jeg føler at det var en grei måte å starte helgen på. Litt kjipt ettersom vi ledet en stund og fikk kjøre alene, egentlig. Men man taper så mye «slipstream» på strekkene her at vi prøvde å komme litt inn i køen for å kunne gjøre noe, sa Hauger til Viaplay.

Hauger har gode minner fra Baku-banen, der han tok sin første og hittil eneste seier i et hovedløp i Formel 2 i fjor.

(©NTB)