Thale Rushfeldt Deila og Molde tapte stort for franske Besançon i europaligaen lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Håndball: Nytt Molde-tap i europaligaen

Molde gikk på sitt annet tap på rad i puljespillet i europaligaen i håndball for kvinner med 29-41 mot franske Besançon på hjemmebane lørdag.

Av NTB | 14.01.2023 21:38:06

Sport: Molde åpnet med et knepent 32-33-tap for Borussia Dortmund i første kamp, og heller ikke mot Besançon fikk det norske laget juble for sin første triumf. Lørdagens tap kom med større margin. Dermed må trolig Molde vinne kampene som er igjen for å ha håp om avansement.

I neste runde venter ungarske Siofok på bortebane før serien snus og alle lag skal møte hverandre igjen. De to beste lagene i hver gruppe går til kvartfinale, som spilles i mars. Molde deltar denne sesongen i europaligaen for første gang.

Molde kom godt i gang på hjemmebane, men det franske laget tok med seg en 17-15-ledelse inn til pause. Molde greide ikke å minske avstanden tidlig i 2. omgang, og midtveis lå de under med fem mål.

Det ble for tøft å hente inn for de blåkledde, som måtte tåle sitt annet strake tap i turneringen. Thale Rushfeldt Deila, som før jul vant EM-gull med det norske landslaget, scoret seks mål for Molde. Det samme gjorde Mona Obaidli.