Menu
Tyske fotballfans har de siste ukene protestert mot private investeringer. Foto: Jan-Philipp Strobel / dpa via AP / NTB

Halvparten av tyske fotballfans er mot private investeringer

Nesten halvparten av fotballsupportere i Tyskland støtter protestene som de siste ukene har kommet mot eksterne investorer i fotballen, viser en undersøkelse.

Av NTB | 21.02.2024 12:38:00

Sport: Tyske fotballklubber stemte i desember for en plan som skal sikre private investeringer i ligaen i bytte mot en andel av TV-rettighetene de neste to tiårene. Det har fått hard kritikk av supportere, som de siste ukene har protestert mot grepet.

Blant annet har mange kamper måttet stoppe underveis som følge av supporteraksjoner. Det har i flere år vært stor motstand for investorer i tyske fotballklubber. Supporterne har sikret seg minst 50 prosent av aksjene i flere klubber for å hindre nettopp det.

Markedsføringsselskapet One8y har spurt 1006 personer om situasjonen. Der svarer 46 prosent at de er imot et slikt grep, mens 33 prosent ønsker eksterne investorer inn i fotballen. De resterende hadde enten ikke et svar på saken, eller ønsket ikke å dele sitt syn.

Den tyske fotballigaen (DFL) ønsker å øke sin markedsverdi i en avtale verdt om lag 11,3 milliarder kroner.

De 36 klubbene som er en del av de øverste ligaene i tysk fotball, ble akkurat flertallig da saken ble stemt over i desember. Ifølge nyhetsbyrået DPA skal det i etterkant ha vært sinne blant supporterne over at Hanover-direktør Martin Kind gikk mot egen klubb og stemte for forslaget.

Flere klubber skal ha bedt om at en ny avstemning finner sted.

(©NTB)

Flere nyheter: