Menu
Halvor Egner Granerud vant hoppuka sammenlagt. Foto: Matthias Schrader / AP Photo / NTB

Halvor Egner Granerud vant hoppuka sammenlagt – seiret også i Bischofshofen

Halvor Egner Granerud tålte presset og leverte da det gjaldt som mest. 26-åringen vant rennet i Bischofshofen og dermed også hoppuka sammenlagt.

Av NTB | 06.01.2023 18:35:16

Sport: Dermed sikret han den første norske seieren i hoppuka sammenlagt på 16 år.

Granerud ledet med 23,3 poeng i sammendraget ned til andreplasserte Dawid Kubacki før det siste rennet i hoppuka. 26-åringen har vært i superform i årets hoppuke, og det skulle derfor svært mye til for at noen skulle kunne true nordmannens ledelse.

Det greide heller ingen. Nordmannen hoppet 139,5 meter i første omgang og 143,5 meter i andre omgang. Det holdt til seier i både konkurransen og i hoppuka sammenlagt.

Dermed skriver Granerud seg inn i historien blant hoppere som Gregor Schlierenzauer, Jens Weissflog, Matti Nykännen og Bjørn Wirkola.

Kampen om gullørnen har hele tiden stått mellom Granerud og Kubacki, som begge har vært i en klasse for seg i årets hoppuke. Kubacki leverte igjen en fin konkurranse, men endte som nummer tre i rennet og nummer to i sammendraget.

Anze Lanisek tok tredjeplassen i sammendraget.

Med sin strålende hopping har 26-åringen også brutt en 16 år gammel norsk «forbannelse».

Etter Anders Jacobsen hentet hjem gullørnen i 06/07-sesongen har det vært mye nesten for det norske laget. Spesielt godt husker mange da Daniel-André Tande ledet inn i siste renn i Bischofshofen i 16/17-sesongen, men mistet muligheten til å kjempe om seieren da utstyrsproblemer ødela sistehoppet.

Også i fjor var Norge i nærheten da Marius Lindvik endte som nummer to i sammendraget. Da ble Granerud nummer tre.

Norge fikk en flott start på konkurransen da Marius Lindvik hoppet 134,5 meter i konkurransens første hopp. I andreomgangen fulgte han opp med et hopp på 128 meter, noe som holdt til en 19.-plass.

Johann André Forfang synes å ha funnet tilbake til noe av formen de siste rennene. Med hopp på 134,5 meter og 137,5 meter endte han som nummer 13.

Robert Johansson strakte seg til 133,5 meter i førstehoppet og 130 meter i andrehoppet. Det holdt til en 21.-plass.

Daniel-André Tande (nummer 24), Anders Fannemel (nummer 27) og Kristoffer Eriksen Sundal (nummer 29) gjennomførte også godkjente konkurranser.

Granerud har prikket inn formen til årets hoppuke. Nordmannen vant både første renn i Oberstdorf og nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen. I tirsdagens renn i Innsbruck fikk han problemer i førsteomgangen, men hentet seg mesterlig inn med andrehoppet og endte til slutt som nummer to.

Resten av det norske laget leverte helt på det jevne.

(©NTB)