Menu
Pave Frans ble møtt med jubel da han kom til Tejo-parken utenfor den portugisiske hovedstaden lørdag. Rundt halvannen million mennesker hadde kommet for å se og høre den katolske kirkens overhode. Foto: Gregorio Borgia / AP / NTB

Halvannen million kom til pavens festmesse i Portugal

Pave Frans trakk rundt en og en halv million mennesker til en park i utkanten av Lisboa, der han søndag feiret messe ved avslutningen av Verdens ungdomsdag.

Av NTB | 06.08.2023 10:34:26

Religion og livssyn: Omtrent like mange var til stede ved et bønnemøte paven deltok på i parken lørdag kveld. Mange hadde også sovet ute for å få med seg avslutningen på den katolske ungdomsfestivalen, som er blitt feiret i Portugal denne uken.

Søndagens messe ble holdt om morgenen for å unngå den verste varmen senere på dagen.

Pave Frans startet med å ta en runde på området i den spesialbygde bilen han kjøres rundt i. Som flere aspekter ved deltakelsen hans på festivalen, var søndagens program endret og improvisert underveis. Den 86 år gamle kirkelederen har droppet flere formelle taler og heller hatt direkte samtaler med unge festivaldeltakere.

De som kom til Tejo-parken lørdag kveld fikk høre paven oppfordre unge mennesker til å være gledens røtter.

– Gleden er misjonerende. Så hver og en av oss har en plikt til å bringe gleden videre til andre, sa den katolske kirkens overhode.

Tidligere på dagen hadde Frans besøkt pilegrimsmålet Fatima lenger nord i landet. Dette besøket ble lagt til på reiseplanen hans på forholdsvis kort varsel. Likevel anslår lokale myndigheter at rundt 200.000 mennesker kom for å se og høre paven be for fred i Ukraina.

På slutten av festivalen kunngjorde paven at neste gang Verdens ungdomsdag skal den arrangeres i Sør-Koreas hovedstad Seoul i 2027. Det blir første gang siden 1995 at festivalen holdes i Asia.

Søndag reiser paven hjem til Vatikanet.

(©NTB)

Flere nyheter: