Menu
Tobias Halland Johannessen imponerte mange på den 6. etappen.Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Halland Johannessen hylles etter Tour de France-bragd: – Jeg har gåsehud

Uno-X-rytter Tobias Halland Johannessen endte på 3.-plass på den harde 6. etappen i Tour de France. Tadej Pogacar fikk revansje på Jonas Vingegaard.

Av NTB | 06.07.2023 17:34:05

Sport: Opp den siste stigningen til Cauterets-Cambasque ble det til slutt en duell mellom Vingegaard og Pogacar. Sloveneren rykket ifra med 2,5 kilometer igjen og syklet alene til mål.

Det var 24-åringens 10. etappeseier i Tour de France. Vingegaard rullet i mål 24 sekunder bak Pogacar på 2.-plass, mens Halland Johannessen var best av resten og endte på 3.-plass. Nordmannen var 1.22 minutter bak Pogacar.

– Jeg er fornøyd med prestasjonen og hadde gode bein. Jeg fikk maksimalt ut av det, men Pogacar og Vingegaard var litt for sterke, sa Halland Johannessen til TV 2 etter seieren.

– For en etappe han har gjort! sa TV 2s ekspert Thor Hushovd om Uno-X-rytteren.

– Fantastisk. Jeg har gåsehud over hele kroppen, la kollega Dag Otto Lauritzen til.

Dramatikken i sammendraget startet på vei opp den ukategoriserte stigningen til Col du Tourmalet. Gårsdagens etappevinner og sammenlagtleder, Jai Hindley, klarte ikke å holde følge med Jumbo-Visma-toget og Pogacar med noen kilometer igjen til toppen. Dermed mistet han stadig sekunder til sammenlagtrivalene.

Torsdagens etappe strakte seg over 145 kilometer fra Tarbes til Cauterets-Cambasque.

Uno-X-rytter Halland Johannessen var førstemann av bruddrytterne over toppen av Col du Tourmalet med 47,1 kilometer igjen til mål, mens Vingegaard og Pogacar lå 40 sekunder bak. Forspranget ble imidlertid tatt igjen i utforkjøringen.

Frontbruddet inkluderte dermed sju ryttere og Halland Johannessen på vei opp til målgang i Cauterets-Cambasque. Til slutt ble det en ren duell mellom Vingegaard og Pogacar.

(©NTB)